Poziv s juga: Radite na jednom od najljepših otoka svijeta, plaća najmanje 11.000 kn

Poziv s juga: Radite na jednom od najljepših otoka svijeta, plaća najmanje 11.000 kn

Foto: Shutterstock

MEDICINSKIM krugovima u Hrvatskoj ovih dana kruži zanimljivo pismo dr.med. Magdalene Nardelli-Kovačić, liječnice s otoka Mljeta.

Nardelli-Kovačić poziva kolege da dođu raditi na, kako ga naziva, "jedan od deset najljepših otoka svijeta".

"Svi moji dragi prijatelji, trebam vašu pomoć! Stekla sam pravo na odlazak u mirovinu i uputila sam zahtjev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vijek u ordinaciji i na terenu", započinje pismo ova liječnica, a prenosi Brodportal.

"I zato mi treba vaša pomoć. Pošaljite vijest u eter (hrvatski, balkanski, europski, svjetski...), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi volio živjeti i raditi na jednom od deset najljepših otoka svijeta. Ja sam optimist i mislim da takav netko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći - u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da si damo truda da informacija stigne do njega", piše Nardelli-Kovačić.

Navodi kako bi plaća liječnika koji se odluči na ovaj posao bila od 8 do 9 tisuća kuna, ovisno je li početnik ili specijalist. Mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a pripravnost će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mjesečno iznosi između 3 i 5 tisuća kuna. Dok ne bude gotova adaptacija stana iznad ambulante u Babinom Polju, smještaj je osiguran u selu i plaćat će ga DZ i Općina Mljet.

Odlasci na kopno, navodi liječnica, neće biti problem jer je riječ o skupnoj praksi s liječnicom u Goveđarima.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara