Poznata tri ponuđača za izgradnju Pelješkog mosta, posao vrijedan 300 milijuna eura

Poznata tri ponuđača za izgradnju Pelješkog mosta, posao vrijedan 300 milijuna eura

DOMAĆI konzorcij Konstruktor inženjeringa, Viadukta i Hidroelektre, javio se, uz još dva strana ponuđača, na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta. Nije poznato koliko cijene svoj rad, no procjene koje je iznio ministar prometa Božidar Kalmeta, kažu da gradnja ne bi trebala izaći više od 300 milijuna eura.

Natječaj je raspisan 11. lipnja ove godine, a investitoru, Hrvatskim autocestama, javila se, kako javlja HTV, osim navedenog domaćeg konzorcija, i jedna inozemna poslovna udruga, sastavljena od građevinske tvrtke Dywidag iz Njemačke, Strabag iz Austrije, Cimola iz Italije i Eiffel iz Francuske. Treću od otvorenih ponuda, dala je austrijska tvrtka Alpina Bau iz Salzburga.

Slijedi računska provjera pristiglih ponuda, kao i svih drugih uvjeta natječaja, a izbor najpovoljnijeg ponuđača očekuje se u idućih 15 do 20 dana, najavljuju iz HAC-a. Ako nakon izbora izvođača radova ne bude žalbi, početak gradnje mosta najavljen je za jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradnja mosta koji će biti dugačak više od dva kilometra, te visok 55 metara, treba potrajati minimalno tri godine. Sličan most u Europi ima samo Grčka. Rion Antirion sagrađen je u Ateni uoči olimpijskih igara 2004.

Foto: Hr Foto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara