Praizvedba mjuzikla "Doktora Dolittlea" 10. prosinca u ZKM-u

PRAIZVEDBA mjuzikla za djecu "Doktor Dolittle", po popularnim romanima za djecu Hugha Loftinga, u adaptaciji i režiji Borisa Kovačevića, bit će 10. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM).

Gledatelji će, kako je na današnjoj konferenciji za novinare najavio redatelj, imati priliku čuti 33 glazbena broja - plesna, pjevana i instrumentalna.

Lofting je o Doktoru Dolittleu, čovjeku koji liječi i razumije životinje, pisao u tijeku Prvoga svjetskog rata, naglasio je Kovačević. Dodao je kako je on priču shvatio metaforično, kao priču o čovjeku koji razumije druge ljude.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doktor Dolittle" je obiteljski mjuzikl istančane melodramatičnosti, razumljiv dobnim skupinama od 7 do 97 godina, ustvrdio je redatelj.

U ulozi doktora Johna Dolittlea nastupa Zoran Čubrilo, cirkuska akrobatkinja je Katarina Bistrović Darvaš, vlasnik cirkusa Maro Martinović, a glume još i Rajko Bundalo, Barbara Prpić, Dora Polić, Jasmin Telalović, Ozren Grabarić, Linda Begonja, Urša Raukar i Krešimir Mikić.

Glazbu za mjuzikl potpisuje Vlatko Panić, stihove Sanja Sumrak, koreograf je Maja Kovač, kostimograf Rajka Fiolić, a za rasvjetu je odgovoran Aleksandar Čavlek.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara