PRaizvedba "PALAČINKE" U ZKM-U 16. listopada

Najnoviji dramski tekst "Palačinke" Lukasa Nole bit će premijerno izveden 16. listopada u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Nola je i redatelj i jedan od glumaca u predstavi, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Slobodan Šnajder, koji je u promidžbenom materijalu za najnoviji Nolin dramski komad napisao da je riječ o djelu "urnebesna tempa". Radnja je zgusnuta u nekoliko sati, djelo je napisano u stilu "tvrdo kuhane proze", pregrijana realizma, ustvrdio je.

Nola je pokušao upozoriti na neke ne baš zamršene ljubavne trokute, četverokute, peterokute, krugove u znaku banalnog skandala u bolje stojećoj obitelji u kojoj zajedno živi nekoliko naraštaja, istaknuo je Šnajder, ocijenivši kako je ta predstava pokazatelj sazrijevanja mladog autora i glumca.

Drži kako je Nolina predstava pokušaj odgovora na komediju "Jelka kod Ivanovih" Aleksandra Vvedenskoga koja je u sezoni 2002./2003. bila postavljena u ZKM-u.

Kostime za predstavu izradile su Đurđa Janeš i Doris Kristić, a scenografiju potpisuje Drago Turina. U predstavi glume Helena Buljan, Marica Vidušić, Damir Šaban, Suzana Nikolić, Nađa Perišić-Nola, Edvin Liverić, Pjer Meničanin, Csilla Barath-Bastaić, Ivan Glowatzky, Doris Šarić-Kukuljica, Slaven Juriša i Kristijan Ugrina.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara