Praizvedba predstave "Idemo na more" u lipnju na Jarunu

KOMEDIJA  s elementima mjuzikla, "Idemo na more" Danka Ljuštine, u režiji Eduarda Galića, a koprodukciji zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i umjetničke organizacije "Kairos", praizvest će se 14. lipnja na Jarunu.

"Idemo na more" je pučka komedija s pjevanjem, a izvodit će se za one koji ne mogu ići na more i na ljetne festivale, rekao je autor teksta Danko Ljuština na današnjoj konferenciji za novinare.

Ljuština, poznatiji kao glumac, izrazio je nadu da će gledalište kod veslališta na Jarunu, gdje će se izvoditi predstava, biti uvijek puno (imat će više od 1500 mjesta).

Predstava prati zagrebačku i slovensku obitelj na godišnjem odmoru u Dalmaciji, u pansionu kod domaće obitelji. Komedija se zapleće nenajavljenim dolaskom djeda zagrebačke obitelji, zaljubljivanjem mladih, svađom roditelja.

Glume Boris Dvornik, Radko Polič, Špiro Guberina, Marija Kohn, Ljubo Zečević, Vanja Matujec, Senka Bulić, Dušan Bućan, Vedran Mlikota, Zrinka Cvitešić, Mateja Pucko i Danko Ljuština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan od veterana koji glume u predstavi, Boris Dvornik, pohvalio je tekst, napomenuvši da je pristao na ulogu čim ga je pročitao. Rekao je kako bi i na Splitskom ljetu trebao igrati takav tekst koji bi podsjećao na Smoju.

I ostali glumci slažu se da je tekst kvalitetan i duhovit te predviđaju da će predstava imati velik uspjeh kod publike.

Ravnateljica Drame HNK Sanja Ivić rekla je da se tom predstavom iskušava ljetna pozornica na Jarunu, te ako ona uspije, HNK bi i češće ljeti mogao tamo izvoditi predstave.

Scenografkinja predstave je Dinka Jeričević, kostimografkinja Vinka Krnić, a skladatelj Mate Matišić.

Predstava će se izvoditi svaki dan, od 13. do 22. lipnja, osim 16. lipnja, a ako naiđe na zanimanje publike, ponovno krajem kolovoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara