Praizvedba "vagininih monologa" 21. i 22. veljače

PRAIZVEDBA ´Vagininih monologa´ koje režira Snježana Banović po tekstu višestruko nagrađivane dramatičarke, pjesnikinje i scenaristice Eve Ensler održat će se 21. i 22. veljače u zagrebačkom kazalištu ´Kerempuh´.

Iako nije riječ o tipičnu dramskom tekstu, može se izvrsno igrati u kazalištu, ustvrdio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Borivoj Radaković, prevoditelj ´Vagininih monologa´, koje je prije tri godine objavio VBZ.

Rekao je kako je riječ je o osam monologa nastalih na temelju autoričina ispitivanja dvjestotinjak žena o tome što misle o vlastitim vaginama.

Rad na predstavi pokazao je da je svaka od glumica oslobodila sebe unoseći u ulogu vlastitu osobnost, rekla je Snježana Banović, istaknuvši kako svrha konferencije za novinare nije samo najaviti predstavu nego i podsjetiti da se u svijetu danas slavi V-day (Dan vagina) - globalni pokret protiv nasilja nad ženama.

U praizvedbi sudjeluju dvije glumačke ekipe - u jednoj Nina Erak-Svrtan, Mia Begović i Linda Begonja, a u drugoj Kostadinka Velkovska, Branka Trlin i Anita Matić. To je uvjetovala Eva Ensler koja bi se i sama trebala pojaviti u jednoj od uloga u predstavi 16. ožujka, od koje će prihod biti namijenjen za pomoć ´Ženskoj sobi´, udruzi za seksualno osvješćivanje žena, naglasila je Banović.

´Vaginini monolozi´ više godina obilaze svijet. U početku su izvođeni po newyorškim klubovima, na Brodwayu i velikim svjetskim pozornicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara