Pred Hiltonom u Džakarti pronađena granata

NA DOBRO čuvanom parkiralištu ispred hotela Hilton u Džakarti u ponedjeljak je pronađena podmetnuta neeksplodirana granata, samo nekoliko dana nakon upozorenja zapadnih vlada o mogućim napadima militanata na jedan od tri indonezijska hotela Hilton, izvijestila je u policija.

"Granatu je pronašao hotelski vrtlar. Stručnjaci su je demontirali i uklonili s parkirališta. Bila je skrivena u praznoj konzervi", rekao je za Reuters glasnogovornik policije u Džakarti.

Jutrošnje otkriće bombe uslijedilo je nakon upozorenja zapadnih vlada, posebno australske da bi militanti u muslimanskim zemljama u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana mogli podmetati bombe ili izvoditi terorističke napade, posebno na zgrade hotelskog lanca Hilton.

Mjere sigurnosti pojačane su u hotelima Hilton u Džakarti, na Baliju i u Surabayi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki State Department prošli je tjedan izdao upozorenje svojim državljanima da u Indoneziju putuju samo u slučaju potrebe, s obzirom na "povećanu opasnost od terorističkih napada tijekom prosinca i siječnja".

Policija je diljem zemlje, posebno u trgovačkim centrima i pred crkvama tijekom božićnih blagdana razmjestila dodatnih 18.400 pripadnika.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara