Predavačica na Pukanićevom faksu Zrinka Vrabec-Mojzeš smijenjena na Radiju 101

UREDNIK "Intervjua tjedna" na Radiju 101, Željko Matić, odlučio je smijeniti voditeljicu Zrinku Vrabec-Mojzeš jer smatra da je neprofesionalno vodila intervju s Ivom Bancem u prošlotjednoj emisiji, prenosi Jutarnji list. Emisija je bila posvećena slučaju Pukanić, a Vrabec-Mojzeš se na skandalozan način ogradila od gosta, nakon čega je rekla da ne smatra vrijednom medijskog tretiranja temu kršenja ljudskih prava Mirjane Pukanić koja je nasilno odvedena u ludnicu.

 "Nisam zadovoljan prošlom emisijom, ali ne želim u medijima objašnjavati svoju odluku" izjavio je o svojoj odluci Matić, koji je urednik emisije još od 1991. godine.

Vrabec-Mojzeš prihvaća odluku, ali i dodaje - "Ja sam prejak autor i imam prejasne stavove da bih mogla tuđe stavove promovirati kao svoje. Ne mogu više biti voditelj tuđih misli. Imat ću svoju emisiju koju ću uređivati i voditi, uz već postojeće", prenosi Jutarnji.

Vrabec-Mojzeš je gost predavač na NCL visokoj školi novinarstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što se ogradila od gosta i teme, u spornoj emisiji "Intervjua tjedna" voditeljica je kroz razgovor bila neprijateljski raspoložena prema šefu HHO-a i njegovim argumentima, upirala tezu kako je skandal oko Mirjane Pukanić samo traumatiziranje njihove maloljetne kćeri i da je hospitalizacija Pukanićeve njihova obiteljska stvar. Kap je valjda prelila čašu kada je u nastavku emisije Bancu sugerirala da je zlouporabio slučaj Mirjane Pukanić za samopromociju i slikanje po novinama.

Zauzimanje voditeljice za stavove koje preko svojih medija propagira Ivo Pukanić možda ima svoje korijene u njihovoj suradnji putem Nacionalove visoke škole novinarstva, gdje je Vrabec-Mojzeš navedena kao gost predavač. Ondje joj tepaju da je "duša Stojedinice".

A.P./A.B.
Foto: screenshot www.nclstudij.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara