Predizborni skup SRP-a u Puli

PREDSJEDNIK Socijalističke radničke partije (SRP) Stipe Šuvar ustvrdio je na večerašnjemu predizbornom skupu u Puli, na kojemu su predstavljeni kandidati te stranke u 8. izbornoj jedinici, kako je SRP jedina autentična stranka ljevice u Hrvatskoj koja se zauzima za socijalizam 21. stoljeća.

Izrazio je veliko nezadovoljstvo što se večerašnjem skupu u Puli odazvalo iznimno malo građana, te ocijenio kako zbog toga ne može biti optimist uoči izbora u toj izbornoj jedinici.

Govoreći o stanju u Hrvatskoj, Šuvar je ustvrdio da je sadašnja koalicija "razočarala i najšire slojeve naroda svojom socijalnom politikom" jer je, kako je rekao, "nastavljena rasprodaja resursa, nije zaustavljeno propadanje i stagnacija glavnih grana gospodarstva, a gotovo sve su banke prodane strancima".

"Politika desnice i politika SDP-a, potpomognuta strankama poput LS-a, Libre, PGS-a, IDS-a i SDHS-a, koje se šlepaju uz SDP, sve su sličnije i Hrvatska s njima nema perspektive", rekao je Šuvar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procijenio je da će na sljedećim izborima "tijesno pobijediti dosadašnja koalicija".

Ustvrdio je kako Hrvatska neće ući u Europu dok se ne riješi slučaj generala Gotovine. A dok se to ne riješi, dodao je, u Hrvatsku će iz Haaga stići nove tri do četiri optužnice.

Nositelj liste SRP-a u 8. izbornoj jedinici Ivan Pauletta rekao je kako je ta stranka protiv rasprodaje istarske zemlje i uništavanja njezine obale. Istaknuo je da sadašnja koalicija u svojemu mandatu nije učinila ono što se od nje očekivalo, dodajući kako je Hrvatska pod vlašću te koalicije "ostala u močvari tuđmanizma".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara