Predsjednički kandidati do ponoći moraju dostaviti izvješća o financiranju

Predsjednički kandidati do ponoći moraju dostaviti izvješća o financiranju
Ilustracija: Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Patrik Macek/PIXSELL Dalibor Urukalovic/PIXSELL Sandra Simunovic/PIXSELL Borna Filic/PIXSELL Luka Stanzl/PIXSELL Nikola Cutuk/PIXSELL, Screenshot: HRT

NOĆAS do ponoći, unosom u sustav za nadzor financiranja, svi predsjednički kandidati moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostaviti prva izvješća o financiranju izborne promidžbe, objavio je DIP.

U njih moraju uključiti sve troškove koje su imali, bilo u pretkampanji, bilo u službenoj kampanji.

Osim podataka o troškovima moraju dostaviti i one o primljenim donacijama te o medijskom oglašavanju i popustima koje su pritom dobili.

Ne učine li to, prijete im kazne od dvije tisuće do 20 tisuća kuna.

Sva dostavljena izvješća DIP će objaviti

Sva dostavljena izvješća DIP će objaviti na jednom mjestu, na svojoj mrežnoj stranici, i tako će sva zainteresirana javnost moći imati uvid u njih.

Prvi koji je DIP-u podnio svoje izvješće je nezavisni kandidat Mislav Kolakušić koji je prijavio da donacije nije dobio te da je imao samo 12 kuna troškova.

Ipak, za konačan sud o financijskom aspektu kampanje, trebat će pričekati do 21. siječnja iduće godine do kada će svih 11 predsjedničkih kandidata morati podnijeti cjelovito, završno financijsko izvješće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara