Predsjednik HLS-a pokušava zaraditi na mentalno zaostaloj djeci

PREDSJEDNIK Hrvatskoj liječničkog sindikata, dr. Ivica Babić, već mjesecima opstruira nadogradnju škole za djecu s lakom i umjerenom mentalnom retardacijom, a sve u nadi kako će od virovitičkih gradskih vlasti izvući pogodnosti za sebe.

Kako piše dnevni list 24sata, virovitička škola za mentalno zaostalu djecu, inače jedina takva škola u županiji, već dugo vremena radi u otežanim uvjetima zbog nedostatka prostora i specifičnih potreba učenika.

Gradske vlasti Virovitice odlučile su pomoći školi nadogradnjom, radi čega su otkupili privatne parcele u okolici škole, a zauzvrat su vlasnicima tih parcela dodijelili atraktivne parcele u samom centru grad. Svi vlasnici parcela oko škole su pristali na takvu pogodbu, točnije svi osim dr. Ivice Babića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24sata pišu kako je Babić počeo ucjenjivati gradske vlasti Virovitice, pri čemu je prvo tražio da se oko parcele u središtu grada ruše garaže, pa da se grade dodatni kolni prilazi, pa je zaželio neku drugu parcelu umjesto ponuđene, ali ni ta nije svidjela pa je tražio treću...

Gradonačelnik Virovitice kazao je da je žalosno da jedan čovjek na takav način zakida bolesnu djecu, pa se kao krajnji korak odlučio na pomicanje projekta nadogradnje škole za jednu parcelu niže, dok je se u međuvremenu pokrenut postupak zakonskog izvlaštenja, prema kojem će se Babić u svrhu javnog dobra morati odreći svoje parcele, za što će mu biti isplaćena odgovarajuća tržišna vrijednost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara