Predsjednik Hrvatskog sabora V. Šeks hrvatskim građanima uputio čestitku za Dan državnosti

U POVODU Dana državnosti 25. lipnja predsjednik Hrvatskoga sabora, Vladimir Šeks uputio je danas čestitku hrvatskim građanima u ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno ime.

"25. lipnja 1991. Hrvatski sabor je, izglasavajući Deklaraciju o uspostavi samostalne i suverene Hrvatske i Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, donio najvažnije državnopravne akte u svojoj dugoj i burnoj povijesti. Toga dana rođena je moderna hrvatska državnost i ispunjen drevni hrvatski san. U godinama koje su uslijedile, naša državnost i neovisnost prošle su tešku kušnju nametnutog, ali pobjedonosnog obrambenog Domovinskog rata. Hrvatska državnost obranjena je i učvršćena teškim i brojnim žrtvama hrvatskog naroda te zbog toga nikada ne smijemo zaboraviti na žrtve hrvatskih branitelja kojima smo vječno zahvalni za našu slobodnu i neovisnu državu, navodi Šeks u čestitci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tog datuma, dodaje se u čestitci, Hrvatska se vratila svojim korijenima, svojem vlastitom identitetu i zajedničkom identitetu svojega europskoga bića.

Ove godine Dan državnosti ima osobito značenje, zbog velikih i važnih koraka, koje je Hrvatska učinila na svom putu prema europskoj integraciji - naš status kandidata i određivanje vremena za početak pregovora učvrstili su hrvatsku europsku perspektivu u novoj, široj Europi, Europi koja nam je u svibnju ove godine, ulaskom novih članica, došla na sam prag. Jednako kao i lipnju 1991. kada je naša radost bila ne samo radost slobode, nego i radost vlastite odluke o vlastitoj sudbini, i danas smo sretni jer ostvarujemo ono što smo željeli i u vrijeme rađanja moderne hrvatske države, naglašava predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u čestitci svim hrvatskim građanima za Dan državnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara