Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš podnio ostavku

Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš podnio ostavku

Foto: FaH

IVAN TEPEŠ podnio je ostavku na mjesto predsjednika HSP AS zbog iznimno lošeg rezultata koje je postigla stranka, kao i on osobno, na izvanrednim parlamentarnim izborima.

"Iskreno se nadam da su loši rezultati koje smo postigli samo privremeno raspoloženje birača i kako će se pravaška scena okrupniti i na sljedećim izborima postići odlične rezultate.

Pravaštvo kao najstarija i jedina izvorna hrvatska politička ideologija zaslužuje da bude snažno zastupljena u hrvatskom političkom životu," stoji u priopćenju HSP AS-a o ostavci Ivana Tepeša.  

U X. izbornoj jedinici gdje je nositelj bio Ivan Tepeš njegova stranka dobila je je 0,35 posto glasova. Ispred njih je od pravaških stranaka HSP 1861,, koji ima 0,40 posto, ali i onaj originalni HSP, koji je u koaliciji sa HČSP-om i još nekoliko stranaka u najjužnijoj izbornoj jedinici skupio 1,24 posto

U II. izbornoj jedinici, gdje je nositelj bio Pero Ćorić, HSP AS je skupio slabašnih 0,48 posto. I ovdje su ispod koalicije HSP-a i HČSP-a koji imaju 0,52 posto.

HSP AS nije puno bolje prošao ni u ostalim izbornim jedinicama, a rezultat im se uglavnom kreće ispod jedan posto glasova. Nigdje nisu bili ni blizu izbornog praga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara