Predsjednik istarskog SDP-a o koaliciji između SDP-a i IDS-a

PREDSJEDNIK istarskog SDP-a Anton Peruško na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da još nije određen točan datum potpisivanja koalicijskog sporazuma između SDP-a i IDS-a, ali da to neće "sigurno biti u subotu, 30. kolovoza, kao što je to najavio potpredsjednik IDS-a Damir Kajin.

Peruško je izjavio kako očekuje da će koalicija IDS-a i SDP-a u osmoj izbornoj jedinici na predstojećim izborima "postići pozitivan učinak" te kako SDP ne želi u toj koaliciji biti partner koji će prešućivati moguće zloporabe ili nepravilnosti.

"Tražimo odlučno raščišćavanje mogućih afera s istarskim zemljištem i zloporabom položaja jer je za stabilnost naše koalicije potrebno utvrditi postojanje zloporaba, raščistiti ih, sankcionirati i distancirati se od onih koji su u njima sudjelovali", kazao je Peruško. On smatra da je upravo koalicija brana mogućim negativnostima s obzirom na to da koalicijski partneri mogu uspješno kontrolirati jedni druge.

Osvrnuvši se na projekt "Brijuni-Rivijera", predsjednik istarskog SDP-a ga je ocijenio "bitkom za razvoj, zapošljavanje te bitkom za prave nositelje razvoja."

"Primjedbe da u projekt nisu uključene jedinice lokalne samouprave na klimavim su nogama. Ništa se u tom projektu ne može dogoditi suprotno prostornim planovima, a ove planove donose upravo oni koji se projektu suprotstavljaju", ustvrdio je Peruško poručivši članovima Odbora za referendum da "Istra živi od turizma, a ne od ksenofobije".

Saborska zastupnica SDP-a Lucija Debeljuh drži da je ova koalicija mnogima pomrsila račune u osmoj izbornoj jedinici, prije svega IDF-u koji je, kako je rekla, "tražio da bude partner SDP-a".

"IDF, međutim, nije trenutačno značajna politička snaga i upravo putem referenduma o istarskom zemljištu traži svoj položaj u Istarskoj županiji", navela je Lucija Debeljuh.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara