predsjednik mesić čestitao božić kardinalu bozaniću

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku HBK, čestitku u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. L

Predsjednik Mesić u svojoj čestitki kardinalu Bozaniću podsjeća na značajne događaje u ovoj godini - treći pohod Svetoga Oca Hrvatskoj i parlamentarne izbore, te izražava uvjerenje da će nova Vlada nastaviti izgradnju Hrvatske kao zemlje ljudskoga dostojanstva, mira i blagostanja.

Podsjećajući na posjet pape Pavla Ivana II. našoj zemlji, Mesić je ponovno istaknuo Papinu svesrdnu zauzetost za Hrvatsku i njegovu želju da se Hrvatska pridruži zajedništvu europskih naroda.

"Dodatnu dimenziju tom posjetu daje i Vaše imenovanje kardinalom Katoličke crkve, što je priznanje i Vama, ali i cijeloj Hrvatskoj", kaže predsjednik Mesić u čestitki Bozaniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrnuvši se na protekle izbore, Mesić je istaknuo da su građani iskazali visoku demokratsku kulturu, a stranke civilizirano političko natjecanje. "To nas sve ohrabruje u uvjerenju da će u ozračju tako visokih standarda političke kulture nova Vlada nastaviti izgradnju Hrvatske kao zemlje ljudskoga dostojanstva, mira i blagostanja, uvodeći je u krug zemalja Europske unije, u čijoj duhovnoj i materijalnoj izgradnji želimo djelatno partnerski sudjelovati".

Predsjednik je također iskazao uvjerenje da će se odnosi između ustanova državnih vlasti i Katoličke crkve nastaviti razvijati na opće dobro svih građana.

Predsjednik Mesić je čestitao Božić i uputio dobre želje za 2004. godinu i nadbiskupima, biskupima, svećenicima i svim katoličkim vjernicima u Hrvatskoj i iseljeništvu.

(Hina) pp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara