Predsjednik Mesić imenovao Lucića načelnikom glavnog stožera OSHR

HRVATSKI predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Stjepan Mesić imenovao je danas general pukovnika Josipa Lucića načelnikom Glavnog stožera OSRH na temelju ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog Vlade RH i pribavljenog mišljenja saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

U priopćenju Ureda Predsjednika stoji i da je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Stjepan Mesić, uz suglasnost ministrice obrane Željke Antunović, imenovao general bojnika Slavka Barića na dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera OSRH.

Navedene odluke stupile su na snagu danom donošenja, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika .

Životopis J. Lucića


Lucić je rođen 26. travnja 1957. u mjestu Posavski Podgajci na području Drenovaca kraj Županje, magistar je kineziologije, a u hrvatske Oružane snage pristupio je 1. studenoga 1990.

Zapovjednik Prve gardijske brigade ´Tigrova´ bio je od 4. listopada do 24. prosinca 1991., a od tada obavlja dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera.

Zapovjednik Zbornog područja Osijek bio je od 6.travnja do 13. lipnja 1992., kada je imenovan načelnikom Personalne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dužnost pomoćnika ministra obrane stupa 10. listopada 1992., a nakon nepuna dva mjeseca postaje glavni inspektor obrane.

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta ´Petar Zrinski´ bio je od 12. veljače 1996. do 20. listopada 2000., kada je imenovan zamjenikom načelnika Glavnog stožera OSRH.

Predsjednik Republike imenovao je Lucića načelnikom GS OSRH na prijedlog Vlade i pribavljenog mišljenja saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a odluka o imenovanju stupila je na snagu danom donošenja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara