Predsjednik Mesić kupio božićno drvce u sklopu akcije "za 1000 radosti"

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić danas se kupnjom božićnog drvca iz donacije Hrvatskih šuma pridružio humanitarnoj akciji "Za 1000 radosti", koju za pomoć siromašnim obiteljima organizira Hrvatski Caritas.

Hrvatske šume u akciji sudjeluju s više od tisuću božićnih drvaca s korijenom, u posudama, koja su se prošle i ove subote prodavala na zagrebačkom Trgu bana Jelačića po cijeni od 20 do 160 kuna.

Predsjednik Mesić rekao je znatiželjnim novinarima da je za svoje drvce dao 200 kuna, a akciju je ocijenio "sjajnom".

Ljudi iz godine u godinu imaju sve više i više ideja kako pomoći onima koji si sami ne mogu pomoći jer država još nije toliko bogata da može riješiti sve, rekao je i dodao da su takvi oblici organiziranja građana, tvrtaka i udruga dobre volje mogući samo u demokratskim društvima.

Prodaja božićnog drvca s korijenom uvelike pridonosi i očuvanju šuma, dodao je Mesić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božićno drvce kupila je, te se tako pridružila akciji pomoći siromašnim sugrađanima, i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Mario Bebić rekao je da su se akciji jučer pridružile i sve informatičke tvrtke udružene u Hrvatsku udrugu poslodavaca odričući se posebnih domjenaka i organizirajući jedan zajednički, čime su darovale 150.000 kuna.

Oko 50 tvrtaka dosad se pridružilo akciji "Za 1000 radosti", te je prikupljeno oko milijun i šesto tisuća kuna za pomoć hrvatskim siromašnim obiteljima, rekao je Bebić.

Građani i dalje mogu zvati broj 060 801 801 i svojim pozivom darovati 3,66 kuna za akciju, a siromašnim sugrađanima mogu pomoći i slanjem božićne čestitke na broj 060 600 800.

Popularni sastav "Prljavo kazalište" održat će sutra navečer ispred zagrebačke katedrale završni koncert za akciju "Za 1000 radosti".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara