Predsjednik Mesić na domjenku s predstavnicima vlasti, vojske i vjerskih zajednica

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić okupio je danas na novogodišnjem domjenku predstavnike zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, vojske i vjerskih zajednica te ugledne gospodarstvenike. L

Zaželjevši novom sazivu Hrvatskog sabora i Vladi uspjeh u radu, Mesić je u uvodnom govoru ocijenio kako pred Vladom stoje ozbiljne zadaće, posebno u pogledu uključivanja Hrvatske u EU.

Pred Vladom je i odgovornost stvaranja pretpostavki za gospodarski i socijalni napredak, za osiguranje suradnje s Haškim sudom te nastavak suradnje sa susjednim državama, rekao je Mesić.

Ocijenio je da te zadaće nisu jednostavne, te je izrazio uvjerenje da ih Vlada, uz potporu u Hrvatskom saboru, "može i mora ispuniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po Mesićevu mišljenju, Hrvatska na vanjskopolitičkom planu mora nastaviti usklađivati svoje političke poteze s politikom EU-a, te istodobno održavati i unaprjeđivati dobre odnose sa Sjedinjenim Državama.

Ocjenjujući da primjereno organiziranje i provedba nedavnih parlamentarnih izbora te način formiranja nove Vlade pokazuju da je Hrvatska sposobna nastaviti demokratizaciju, gospodarski razvitak i izgradnju vladavine prava, Mesić je sve političke snage i građane pozvao na konsenzus oko tih pitanja.

Na novogodišnjem domjenku u Uredu predsjednika bili su, među ostalima, i hrvatski premijer Ivo Sanader, predsjednik Sabora Vladimir Šeks, predsjednik Vrhovnog suda RH Ivica Crnić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, mitropolit Srpske pravoslavne crkve Jovan, predsjednik Mešihata islamske zajednice Ševko Omerbašić i drugi uglednici.

(Hina) ibob az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara