Predsjednik Mesić na proslavi Dana Dubrovačko-neretvanske županije

Predsjednik Stjepan Mesić istaknuo je da će "Dubrovačkoneretvanska županija, uz druge projekte, izgradnjom autoceste do Dubrovnika svladati trajno pitanje prometne izolacije" i tako ostvariti snažan razvoj po europskim standardima.

Županija se nakon rata i loše privatizacije, afere s Dubrovačkom bankom i normalizacije odnosa sa susjednim državama zadnjih godina brže razvijala, posebno turizam kao glavnu granu svojega gospodarstva, ocijenio je Predsjednik na svečanoj sjednici Županijske skupštine kojom je proslavljen Dan Županije i blagdan njezina zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Župan Ivan Šprlje je, podsjetivši da je u protekloj godini dana, među ostalim, prihvaćen i županijski Prostorni plan, dodao kako je "duboko uvjeren da ćemo odgovoriti svim izazovima i othrvati se betoniranju i asfalitranju obale, rasprodaji mora, otoka i otočića".

Na svečanosti su dodijeljena i županijska javna priznanja Andriji Habulinu, prof. dr. Mateu Milkoviću, Mihovilu Španji, poduzeću Luka "Ploče" d.d. i Družbi Kćeri Milosrđa iz Blata na Korčuli. Potpisana je i Povelja o prijateljstvu i suradnji Međimurske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svečanoj sjednici nazočili su i predstavnici Vlade, Crkve, policije, sudstva i vjerskih zajednica, te saborski zastupnici, skupštinski vijećnici, gradonačelnici i načelnici gradova i općina i brojni drugi gosti.

Za posjeta Županiji i Dubrovniku predsjednik Mesić primio je sudionike smotre folklora "Na Neretvu misečina pala", predvođene metkovskim gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom. Također se sastao s izaslanstvom Caritasa Europe, a posjetio je i Osnovnu školu "Marina Držića" te školu i vrtić za djecu s posebnim potrebama.

Prije svečane sjednice Županijske skupštine odana je počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca kod Spomen-križa na groblju Boninovu, misa je služena je u crkvi Gospe od Milosrđa, a Dubrovački simfonijski orkestar izveo je koncert pred crkvom sv. Vlaha.

(Hina) xkcik ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara