PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO IZASLANSTVO HRVATSKO-JAPANSKOG POSLOVNOG KLUBA

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je kasno poslijepodne izaslanstvo Hrvatskojapanskog poslovnog kluba, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike.

Klub je osnovan prije mjesec dana na inicijativu japanskog veleposlanstva u Republici Hrvarskoj, Zagrebačke škole za ekonomiju i menadžment te Hrvatske gospodarske komore, a svrha mu je unaprijeđenje gospodarskih odnosa Hrvatske i Japana.

Predsjednik Kluba, Branimir Vlajo, istaknuo kako žele potaknuti hrvatske, ali i japanske gospodarstvenike na veću suradnju, a planiraju organizirati i tribine na kojima bi razgovarali s vodećim ljudima svih segmenata hrvatskog društva.

Predsjednik Mesić rekao je kako japansko gospodarstvo može biti uzor i hrvatskim gospodarstvenicima, dodavši kako su godine 1953. obje zemlje imale jednak BDP, no, nakon toga japansko je gospodarstvo imalo veliki rast, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razgovaralo se i o mogućnostima ulaganja Japana u hrvatsku turističku infrastrukturu, pri čemu je naglašeno kako svake godine u Hrvatsku dolazi sve više japanskih turista (prošle godine ih je bilo više od 10.000). Osim toga u Japanu postoji veliko zanimanje za kongresni, odnosno sajamski turizam.

U izaslanstvu su bili: veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Kanama Ikeda, predsjednik Hrvatsko-japanskog poslovnog kluba Branimir Vlajo (Olympus d.o.o.), član Izvršnog odbora Kluba Miro Kučić (Sardina d.d.) te članovi Odbora Branko Maranić (MCR-Mazda d.o.o.), Dragomir Modrušan i Zoran Pečarević (Generalturist).

Uz predsjednika Mesića razgovoru su bili nazočni predstojnik Ureda Predsjednika Republike Davor Božinović i pomoćnica savjetnika za vanjsku politiku Anica Djamić.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara