Predsjednik Mesić primio izaslanstvo međunarodnog natjecanja mladih tenora

PRESJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Međunarodnog natjecanja mladih tenora.

Prilikom susreta bilo je riječi o održavanju prvog Međunarodnog natjecanja mladih tenora u Trogiru, od 3. do 10. kolovoza, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Ideja za održavanje ovakvog natjecanja potekla je od hrvatskog pjevača Vinka Coce, a podržali su je dirigenti Vjekoslav Šutej i Loris Voltolini, kako bi se oživjela trogirska gradska jezgra, inače upisana na popis svjetske kulturne baštine.

Predsjednik Mesić podržao je tu kulturnu priredbu, te zaželio da ona na kvalitetan način obogati hrvatsku kulturnu ponudu i pridonese daljnjoj afirmaciji hrvatske glazbene umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U izaslanstvu su bili predsjednik Festivalske udruge tenora Stjepan Brešan, predsjednik Organizacijskog odbora Vinko Coce, član Organizacijskog odbora i producent gala koncerta Dražen Siriščević, voditeljica managementa natjecanja Marlena Kokeza, gradonačelnik Trogira Branko Škokić, pročelnik za kulturu grada Trogira Duško Veršić i direktorica trogirske Turističke zajednice Anka Jurjević.

Uz predsjednika Mesića na razgovoru s izaslanstvom Međunarodnog natjecanja mladih tenora bio je savjetnik predsjednika za kulturu i sport dr. Zdravko Jelenović.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara