Predsjednik Mesić primio organizatore Međunarodnog natjecanja tenora u Trogiru

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo organizacijskog odbora 2. međunarodnog natjecanja tenora u Trogiru i grada Trogira, koje ga je obavijestilo o pripremama i značenju toga natjecanja za Trogir, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Pobjednici prošlogodišnjeg natjecanja predstavit će se 29. svibnja u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu, a samo će natjecanje početi otvaranjem izložbe Emanuela Vidovića, 7. kolovoza, i koncertom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Trajat će do 15. kolovoza.

Pobjednik trogirskog natjecanja mogao bi, sudeći prema dosadašnjim pregovorima, nastupiti na prestižnom natjecanju pjevača koje pod nazivom "Operalia" organizira Placido Domingo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici grada Trogira upoznali su predsjednika Mesića i s problemima s kojima se suočava grad, od, kako su naveli, visoke nezaposlenosti do prometnog zagušenja koje, posebice tijekom sezone, opasno ugrožava bogato spomeničko naslijeđe zahvaljujući kojem je Trogir uvršten i na UNESCO-ovu listu svjetske baštine.

(Hina) xpp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara