Predsjednik Mesić primio predstavnike "Ford Europe" i "Grand Auta"

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo predstavnika tvrtki "Ford Europe" i "Grand Auto", izvijestio je Ured predsjednika Republike Hrvatske.

Izaslanstvo tvrtke "Ford Europa" izvijestilo je predsjednika Mesića o svojim poslovnim aktivnostima, pri čemu su istaknuli kako njihov regionalni ured, sa sjedištem u Budimpešti, izravno surađuje i podržava Fordove poslovne operacije u Hrvatskoj.

Generalni uvoznik i distributer Fordovih automobila za Hrvatsku je tvrtka "Grand Auto d.o.o." koja je u većinskom izraelskom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razgovaralo se, također i o automobilskom tržištu u Hrvatskoj, a izraelski investitori istaknuli su svoj interes za ulaganje u hrvatsko tržište.

Predsjednik Mesić založio se za pokretanje proizvodnje rezervnih dijelova u Hrvatskoj, s obzirom da smo malo tržište za prodaju automobila.

U izaslanstvu su bili potpredsjednik tvrtke "Ford Europe" Ingvar M. Sviggum, izvršni direktor EDM ureda pri Ford Europi Sami Nacaroglu, član upravnog odbora za poslovni razvoj Rimon Ben-Zev i generalni direktor tvrtke "Grand Auto" David Halfi.

Uz predsjednika Mesića bili su pročelnik Kabineta Predsjednika Hrvoje Cvitanović i pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za gospodarstvo Helena Kasanić, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara