predsjednik mesić promaknuo četvoricu djelatnih časnika osrh-a

Hrvatski predsjednik i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH (OSRH) Stjepan Mesić donio je odluke o dva redovna i dva izvanredna promaknuća djelatnih časnika OSRHa, priopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva obrane. L

Na temelju čl. 99. stavka 1. Ustava Republike Hrvatske i čl. 164. stavka 1. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske, predsjednik RH i Vrhovni zapovjednik OSRH Stjepan Mesić donio je Odluku o redovnom promaknuću dvojice djelatnih časnika Oružanih snaga kojom se stožerni brigadir Mate Ostović promiče u čin brigadnog generala pješaštva, a brigadir Mate Pađen u čin brigadnog generala topništva.

Brigadni general Mate Ostović, na dužnosti načelnika Uprave za logistiku Glavnog stožera odlikovan je Spomenicom domovinskog rata, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom domovinske zahvalnosti za 5 godina i za 10 godina službe te medaljama Bljesak i Oluja.

Brigadni general Mate Pađen, na dužnosti načelnika Uprave za obrambeno planiranje i međunarodnu vojnu suradnju odlikovan je Spomenicom domovinskog rata, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom domovinske zahvalnosti za 5 godina i za 10 godina, te medaljama Oluja i Iznimni pothvati.

Na temelju čl. 99. stavka 1. Ustava RH te čl. 164. stavka 1. i članka 156. Zakona o službi u Oružanim snagama, predsjednik Republike te Vrhovni zapovjednik OSRH Stjepan Mesić donio je odluku o izvanrednom promaknuću dvojice djelatnih časnika Oružanih snaga kojom se kapetan bojnog broda Ivica Supić promiče u čin komodora pomorstva, a brigadir Darko Rukavina u čin brigadnog generala protuzračne obrane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komodor Ivica Supić, na dužnosti načelnika Uprave za zapovjedne komunikacijsko-informacijske sustave odlikovan je Spomenicom domovinskog rata, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom domovinske zahvalnosti za 5 i 10 godina službe, te medaljom Oluja.

Brigadni general Darko Rukavina, na dužnosti načelnika Personalne uprave GS OS odlikovan je Spomenicom domovinskog rata, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom domovinske zahvalnosti za 5 godina i 10 godina, Redom hrvatskog pletera, Redom bana Jelačića,

te medaljama Bljesak i Oluja.

(Hina) pp az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara