PREDSJEDNIK MESIĆ ZA SLOVENSKU POP-TV O ODNOSIMA SA SLOVENIJOM

Hrvatski predsjednik Stipe Mesić izjavio je za slovensku komercijalnu televizijsku postaju POPTV kako se ne slaže s ocjenom da su odnosi Hrvatske i Slovenije "zategnuti", te da je najvažnije da postoji dobra volja da se otvorena pitanja riješe. L

"Ne, situacija nije zategnuta, nego postoje još neka neriješena pitanja, ali su ona rješiva i postoji obostrana politička volja da se ona riješe. To će biti moja glavna poruka prilikom govora zastupnicima slovenskog parlamenta", rekao je Mesić u uvodu razgovora za slovensku televizijsku postaju na tvrdnju kako njegov posjet idućeg tjedna Ljubljani dolazi u vrijeme kad su "odnosi zategnuti".

Odgovarajući na pitanje o ljutim reakcijama koje je u Splitu izazvao njegov govor u Splitu prije nekoliko mjeseci kad se govorilo o proširenju gospodarskog pojasa na moru, Mesić je pojasnio kako je mislio na ekološku zaštitu Jadrana i da takav ekološki pojas ne bi djelovao na razgraničenje na moru između Slovenije i Hrvatske koje se o tome moraju same dogovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje da li će Slovenija imati jaču poziciju u pregovorima s Hrvatskom nakon što uđe u Europsku uniju i NATO, predsjednik Mesić je odgovorio da se pozicija u Europi osigurava dobrim odnosima sa susjednim državama, a na pitanje kako će na odnose Zagreba i Ljubljane djelovati izbori za zastupnike Sabora, rekao je da neće doći do slabljenja ili promjene odnosa.

"Izbori će biti u kasnu jesen ili na proljeće slijedeće godine, ali odnos prema Sloveniji neće se ničim promijeniti. Osim što ćemo mnoga pitanja imati već riješena", rekao je predsjendik Mesić u razgovoru za slovensku POP-TV pred svoj službeni posjet slijedećeg tjedna.

(Hina) fl sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara