Predsjednik ORaH-a: MOST je pokupio našu politiku, formirat ćemo vladu u sjeni

Predsjednik ORaH-a: MOST je pokupio našu politiku, formirat ćemo vladu u sjeni

Screenshot: HRT

"OSVOJIO sam preko 50 posto glasova, među tri kandidata, kazao je Luka Keller, novi predsjednik stranke ORaH u HRT-ovom Studiju 4.

"Stranka nije dobro prošla na parlamentarnim izborima. Mnogo je entuzijastičnih ljudi ostalo u stranci koji su spremni raditi", kazao je Keller i dodao da je to prva zelena stranka od Baltika do Jadranskog mora koja je dala zastupnika u parlamentu.

Za Mirelu Holy, koja je ORaH osnovala, rekao je kako je napravila tektonske pomake, a da njegov program pozicioniranje ORaH-a kao zelene stranke centra. Također je izjavio kako ORaH kao programska stranka nije bio prepoznat na parlamentarnim izborima, da su građani prepoznali MOST te da je jako teško parirati prvim dvjema strankama, i financijski, kadrovski, ali i s medijskim prostorom. Najavio je da će jedan od njegovih prvih poteza biti formiranje ORaH-ove vlade u sjeni.

"MOST je ukrao našu politiku"

MOST je optužio da je pokupio cijelu ORaH-ovu poljoprivrednu politiku i veći dio politike javne uprave, rekavši kako to može i dokazati.

Istaknuvši kako će stranka u svom radu poseban naglasak staviti na pitanje žena u hrvatskom društvu, izjavio je da je ORaH jedina stranka koja je u izborima imala postotak žena i muškaraca na listi 50-50.

Keller smatra kako ORaH ima preveliki stranački aparat za tako malu stranku te naglašava da su predstojeći lokalni izbori, koji se održavaju za 14 mjeseci, apsolutni prioritet stranke.

Također se zalaže za ukidanje županija.

Govoreći o suradnji s Mirelom Holy i Davorom Škrlecom kazao je da Holy iznimno cijeni i da će ona biti aktivna članica.

"Zbog nje sam se i učlanio u stranku", kazao je Keller.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara