Predsjednik Sabora na proslavi 10 godina Koprivničko-križevačke županije

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić, govoreći danas o gospodarskom napretku Koprivničkokriževačke županije, posebno je istaknuo Podravku, koja se, osim o poslovnom razvoju, brine i o razvoju kulture, sporta i socijalnim problemima zaposlenih.

"Čini mi se da su Podravci i Koprivničanci među prvima shvatili svoje vrijednosti i svoje potencijale. I upravo zato vaš razvoj i vaš uspjeh ide u mnogim elementima ispred uspjeha i razvojnih stopa ostalih županija i vi ste taj čimbenik koji treba pomagati i drugima i u drugim područjima", poručio je Tomčić na današnjoj proslavi 10. obljetnice Koprivničko-križevačke županije i Dana županije.

Koprivničko-križevački župan Josip Friščić naglasio je da je broj nezaposlenih u godinu dana smanjen za 1300 osoba i da je sada na području županije nezaposleno nešto više od 8000 ljudi. Podsjetio je da je Koprivničko-križevačka županija jedno od najvažnijih prometnih i gospodarskih središta Hrvatske, s prosječnom plaćom u gospodarstvu od 3100 kuna, po čemu je treća u Hrvatskoj.

Svečanost su pozdravili brojni predstavnici okolnih hrvatskih županija, mađarske županije Somogy (Šomođ) i Varaždinske biskupije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svečane sjednice položen je vijenac pred središnji križ na koprivničkom groblju u spomen na 146 poginulih branitelja iz te županije.

Na svečanoj sjednici predana su ovogodišnja županijska javna priznanja. Nagradu za životno djelo primio je Nikola Novosel iz Križevaca, za doprinos ugledu i promociji županije Milorad Kovačević i Dom za stare i nemoćne osobe iz Koprivnice, za iznimno postignuće u protekloj godini Mlinar d.d. iz Križevaca i Šahovski klub Tomislav iz Sv. Ivana Žabna. Zahvalnice je dobila Osnovna škola Drnje, dr. Zlatka Nemet Lojan iz Koprivnice, dr. Ilija Minjević iz Đurđevca, Puhački orkestar DVD Đurđevac i Željko Car iz Đurđevca.

(Hina) čmi dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara