Predsjednik SDP-a Crne Gore posjetio hrvatski SDP i izrazio podršku Račanu

RANKO KRIVOKAPIĆ, predsjednik SDP-a Crne Gore i predsjednik Skupštine Crne Gore, posjetio je danas središnjicu SDP-a i susreo se sa zamjenicom predsjednika SDP-a Željkom Antunović, potpredsjednicom SDP-a Milankom Opačić, predsjednikom Glavnog odbora SDP-a Toninom Piculom i voditeljem tima za pripremu Stranke za izbore Slavkom Linićem.

Kako stoji u priopćenju SDP-a, Krvokapić, inače dugogodišnji suradnik i prijatelj SDP-a, izrazio je podršku Ivici Račanu u njegovoj borbi s teškom bolešću.

Krivokapić, koji je, kako se nadalje navodi u priopćenju, jedan od ljudi koji su osigurali prostor socijaldemokraciji u Crnoj Gori, izražavajući vrlo jasne antiratne stavove devedesetih i otvoreno oponirajući velikosrpskom projektu Slobodana Miloševića i njegovih suradnika u Crnoj Gori, naglasio je kako je u interesu ne samo Hrvatske nego i regije da se SDP potvrdi kao jedna od ključnih političkih snaga u Republici Hrvatskoj.

Krivokapić, koji u Zagrebu sudjeluje na 6. konferenciji predsjednika parlamenata država sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi, također je izjavio kako nastavak suradnje SDP-a Crne Gore i SDP-a Hrvatske u svakom slučaju predstavljalo doprinos sve boljem odnosu dvaju susjednih država na putu prema euroatlantskim integracijama.

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović, jučer je, podsjećamo, kazala kako ne namjerava biti kandidatkinja SDP-a za mjesto premijera na sljedećim parlamentarnim izborima, dok je Ljubo Jurčić potvrdio da ga ne zanima mjesto predsjednika stranke. Antunović je također kazala kako ne želi komentirati unutarnja pitanja SDP-a, te da ubuduće ne želi sudjelovati u medijskim raspravama o toj temi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara