Predsjednik SiCG-a potpisao sporazum o readmisiji između SiCG i RH

PREDSJEDNIK državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović potpisao je danas Zakon o ratifikaciji Sporazuma o vraćanju i prihvaćanju (readmisiji) osoba čiji je ulazak ili boravak na teritoriju druge države nelegalan, priopćio je Ured predsjednika Srbije i Crne Gore.

Taj zakon je na jučerašnjoj sjednici prihvatila Skupština SiCG-a

Prihvaćanje Sporazuma o readmisiji bila je jedna od tema prošlotjedna susreta državnog tajnika hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova Hide Bišćevića s novim ministrom vanjskih poslova SiCG-a Vukom Draškovićem u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Državni tajnik Bišćević hrvatskim je novinarima rekao da se u razgovoru s Draškovićem zauzeo da se što prije ratificira Sporazum o readmisiji, koji je Hrvatska već ratificirala, s obzirom na to da se od donošenja odluke o suspenziji viznog režima za građane SiCG-a broj nelegalnih prelazaka hrvatske granice s područja SiCG-a povećao za oko 30 posto.

Sporazumom o readmisiji omogućeno je da se osobe koje su nezakonito prešle granicu vrate u državu iz koje su nezakonito prešle, bez obzira na to čiji su državljani.

(Hina) xtta ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara