Predsjednik SSSH-a Davor Jurić preuzeo mjesto predsjednika GSV-a

Mjesto predsjednika Gospodarskosocijalnog vijeća (GSV) preuzeo je na večerašnjoj sjednici toga trojnog tijela predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Davor Jurić.

Jednogodišnji mandat predsjedanja GSV-om, koje ove godine preuzima sindikalna strana, podijelili su SSSH i Nezavisni hrvatski sindikati, tako da će Jurić predsjedničku dužnost obnašati prvih šest mjeseci, a idućih pola godine predsjednik NHS-a Krešimir Sever.

Socijalni partneri večeras su raspravljali o tijeku pregovora o predloženim izmjenama Zakona o radu, a zaključili su da bi im iduća četiri tjedna trebala biti dosta da se usklade preostala pitanja. Nakon toga vidjet će se dokle se došlo, ali to ne znači da treba žuriti pod svaku cijenu, izjavio je Jurić novinarima.

Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca razgovarali su također o mogućim posljedicama iračkog rata za hrvatsko gospodarstvo.

Potpredsjdnik Vlade Goran Granić najavio je socijalnim partnerima da će ih nakon druge sjednice Vladina Kriznog stožera izvijestiti o konkretnim mjerama kojima bi se ublažile moguće posljedice, poput poskupljenja nafte i pada životnog standarda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara