Predsjednik Uprave Luke Rijeka podnio ostavku

Predsjednik Uprave Luke Rijeka podnio ostavku
Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Uprave Luke Rijeka d.d. Jędrzej M. Mierzewski podnio je ostavku na tu funkciju koja stupa na snagu 1. travnja, izvijestili su iz Luke Rijeka putem Zagrebačke burze.

Predsjednik Uprave Luke Rijeka Jędrzej M. Mierzewski podnio je u utorak ostavku na funkciju predsjednika Uprave i člana Uprave Luke Rijeka, koja stupa na snagu 1. travnja 2019. godine, tek su kratko izvijestili iz Luke Rijeka u objavi putem Burze.

Funkciju preuzeo početkom prošle godine

Jedrzej Miroslaw Mierzewski je funkciju predsjednika Uprave Luke Rijeka preuzeo početkom prošle godine, a na upit Hine o ostavci koju je danas podnio, navodi kako je zaključio da je to najkvalitetnije rješenje za sve zainteresirane strane.

"Nakon više razgovora s predstavnicima vlasnika o budućnosti Luke Rijeka zaključio sam kako je najkvalitetnije rješenje za sve zainteresirane strane moja ostavka te sporazumni raskid ugovornog radnog odnosa. Dijalog i zajedničko promicanje temeljnih vrijednosti tvrtke - odgovornost u radu, uvažavanje, tolerancija i učinkovitost, poštivanje propisa te konstruktivan partnerski odnos - put je k boljitku za tvrtku, njezine zaposlenike i vlasnike. Društvu Luka Rijeka, svim zaposlenima želim dobru poslovnu godinu", izjavio je Mierzewski.

Ostavka je prihvaćena

Na upit o ostavci te kada se može očekivati imenovanje novog predsjednika Uprave, predsjednik Nadzornog odbora Luke Rijeka Alen Jugović je odgovorio da je to tijelo na današnjoj sjednici prihvatilo zahtjev dosadašnjeg predsjednika Uprave Jędrzeja M. Mierzewskog za prekid ugovornog odnosa te donijelo odluku o sporazumnom raskidu ugovornog radnog odnosa s 1. travnja ove godine.

"Od Uprave Luke Rijeka očekujemo realizaciju prihvaćenog poslovnog plana za ovu godinu, nastavak rada na poboljšanju radnih uvjeta te poštivanje svih prava zaposlenika, zajamčenih Kolektivnim ugovorom, Statutom i internim pravilnicima", kaže Jugović dodajući da će sve ostale informacije u vezi s budućim aktivnostima biti poznate nakon sljedeće sjednice Nadzornog odbora u travnju.

Butković jučer najavio smjenu 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je, odgovarajući na novinarska pitanja nakon svečane akademije u povodu obilježavanja 300. godišnjice proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom, rekao da se očekuje smjena Uprave Luke Rijeka. "Ovih dana očekujemo smjenu Uprave, od nove očekujemo da ispravi negativne procese proteklih godina, a ako ne dođe do toga, morat ćemo kao suvlasnici s mirovinskim fondovima i poljskom tvrtkom vidjeti kako povući konkretnije poteze u cilju poboljšanja položaja Luke", rekao je Butković.

Po posljednjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), najveći pojedinačni udio u Luci Rijeka ima poljski OT Logistics, koji drži 26,51 posto dionica, država putem Centra za restrukturiranje i prodaju ima 25,02 posto dionica, a veće vlasničke udjele imaju i mirovinski fondovi, pa tako AZ obvezni mirovinski fond kategorije B ima 14,99 posto dionica, PBZ/Croatia osiguranje OMF kategorije B 7,60 posto, Erste Plavi OMF kategorije B 7,55 posto, itd.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara