PREDSJEDNIK VLADE BADEN-WUERTTENBERGA U SRIJEDU U HRVATSKOJ

Predsjednik vlade njemačke savezne pokrajine BadenWuerttemberg Erwin Teufel u srijedu stiže u posjet Hrvatskoj, tijekom kojega će se susresti s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom, a zajedno s Mesićem sudjelovat će i na skupu Hrvatskonjemačke industrijske i trgovinske komore, priopćeno je u ponedjeljak iz ureda predsjednika.

U priopćenju se podsjeća kako je predsjednik Mesić u travnju posjetio pokrajinu Baden-Wuerttemberg, koja spada u najrazvijenije i najindustrijaliziranije njemačke regije. Tad je hrvatski predsjednik pozvao Erwina Teufela u posjet Hrvatskoj kako bi se na "političkoj razini potaknulo jačanje gospodarske suradnje".

Tom je prilikom Teufel čestitao Hrvatskoj na dobivanju pozitivnoga mišljenja Europske komisije i ulasku u europsku obitelj, a dvojica su predsjednika razgovarala o mogućnostima gospodarske i druge suradnje Hrvatske i te njemačke države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Baden-Wuerttenbergu živi oko 120 tisuća Hrvata i ta savezna država od početka podržava hrvatske europske aspiracije.

Uz dobre prijateljske hrvatsko-njemačke međudržavne odnose, u priopćenju iz predsjednikova ureda ističe se kako povezivanjem Zagreba i Stuttgarta jačaju i izravna međuregionalna partnerstva te se potiče europska suradnja u mnogim područjima.

(Hina) xdam ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara