Predsjedniku Mesiću uručena Zlatna plaketa - najviše priznanje Virovitičko-podravske županije

Najviše priznanje Virovitičkopodravske županije Zlatna plaketa uručeno je danas predsjedniku Stjepanu Mesiću na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana te županije. L

Zlatna plaketa je poseban izraz priznanja za promicanje vrijednosti, položaja i ugleda Virovitičko-podravske županije i za izniman prinos razvoju Republike Hrvatske.

Svečana sjednica održana je u spomen na 3. rujna 1848. kad je ona sjednici tadašnje Virovitičke županije u nazočnosti bana Josipa Jelačića otpuštena madžarska i uvedena hrvatska uprava.

Primivši Zlatnu plaketu, predsjednik Mesić je rekao da to "priznanje shvaća kao priznanje potpore svog dosadašnjeg rada, ali kao i obvezu na daljnja zalaganja za razvoj zemlje i uopće napredak Hrvatske".

"Hrvatskoj treba učinkovita gospodarska i razvojna politika koja će poticati vlastitu proizvodnju i izvoz. Cijela zemlja je predugo nakon rata zbog loše privatizacije gospodarski stagnirala, ali je prije nekoliko godina pošla u dobru smjeru. Na žalost, neka područja još stagniraju pa valja ujednačiti razvoj cijele države", rekao je Mesić zahvalivši na priznanju.

(Hina) xgg ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara