predsjedništvo hsp-a i formalno podržalo letičinu predsjedničku kandidaturu

Predsjedništvo HSPa donijelo je jučer službenu odluku da će kao predsjedničkog kandidata na sljedećim izborima podržati Slavena Leticu, izvjestili su zastupnici HSPa, na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Letica je pak izvijestio da će se njegova predsjednička kampanja voditi pod radnim nazivom "Uredimo Hrvatsku", a podijeljena je u četiri dijela - 'Ljeto', 'Maestral', 'Bljesak' i 'Oluja'.

Letica želi da iza njegove kandidature stane i HDZ, čime bi, smatra, "HDZ vratio dio duga prema biračkom tijelu zbog toga što HSP nije ušao u izvršnu vlast".

Dodao je kako je bilo "ozbiljnih razgovora na tu temu", te da očekuje njihov nastavak.

Na pitanje ne očekuje li da će mu podrška pravaša, koje unatoč reformi prati glas radikalne desnice, otežati predsjedničku kampanju, Letica je odgovorio kako pravašku podršku ne smatra manom nego prednošću, a za moguće kritike iz međunarodne zajednice kaže da ga ne zanimaju prije završetka izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne vidim HSP kao uteg mojoj kampanji, nego kao prednost, a ako se pojavi neki predstavnik OESS-a i bude pripit, kao što se to često događa, onda ćemo se malo drugačije razgovarati", pojasnio je.

Predsjednik Kluba HSP-a u Saboru Miroslav Rožić kazao je kako pravaši žele "prekinuti farsu zamrzavanja stranačkih funkcija jer ni u SAD-u predsjednik ne zamrzava svoje članstvo u stranci tijekom ni nakon izbora".

Dodao je i da HSP želi izbjeći partitokraciju koju je, tvrdi, vladajuća stranka pokazala prilikom izglasavanja 0,0 promila alkohola u krvi.

"Ono što se dešavalo prilikom izglasavanja je čista partitokracija na djelu. Dakle, što je stupidniji zahtjev vlastitom članstvu, to vi zapravo postajete veći vođa ako im uspijete nametnuti takvu jednu stupidnu odluku kao što je 0,0 promila alkohola u krvi", ocijenio je Rožić.

(Hina) xibob yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara