predsjedništvo hss-a: poljoprivredna reforma ide dalje unatoč problemima

Započeta poljoprivredna reforma ide dalje, iako u njenoj provedbi u nekim dijelovima ima problema, poruka je s današnje, poljoprivredi posvećene tematske sjednice Predsjedništva HSSa. L

Ti se problemi ogledaju prije svega u sporom radu i nedovoljnoj suradnji nekih državnih institucija, ali i lokalne uprave, rekao je novinarima nakon sjednice HSS-ov ministar poljoprivrede Božidar Pankretić.

Kao primjer za to ministar spominje nesređenost katastra i gruntovnica, potrebu njihova ažuriranja a time i aktivniji rad nadležnih institucija - konkretno Ministarstva pravosuđa, Državnog odvjetništva, Geodetske uprave i drugih.

Pankretić priznaje da za poslove oko raspolaganja poljoprivrednim zemljištem ni njegovo ministarstvo nema dovoljno stručnjaka i da, primjerice, nedostaju pravnici i geodeti. Stoga će, najavio je, vrlo skoro Ministarstvo Vladi poslati zahtjev da se zaposle novi ljudi takvih profila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čelnik Hrvatskog seljačkog saveza Ivan Kolar seljacima je poručio da će već u proljetnoj sjetvi bez ograničenja moći koristiti plavi dizel.

U pogledu dvojbi oko novog načina obračuna cijene mlijeka, ministar poljoprivrede poručio je da se neće mijenjati pravilnik koji to uređuje, a primjenjuje se od prvog dana ove godine.

Ministar tvrdi da je novi način obračuna cijene mlijeka već dao dobre rezultate u dizanju kvalitete mlijeka, što se od pravilnika i očekivalo.

Prve su analize, provedene jesenas, pokazale da traženim standardima kvalitete odgovara samo 20 posto mlijeka, a taj se postotak sada popeo na 40 posto, naveo je ministar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara