Predstave riječkog HNK-a na međunarodnim festivalima

Dvije predstave Hrvatskog narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke, "Filumena Marturano" i "Jazz", uvrštena su u programe dva kazališna festivala u Beogradu i Ljubljani, a biti će izvedene tijekom sljedećeg tjedna, izvjestili su danas iz te kazališne kuće.

"Filumena Marturano" Eduarda de Fiippa, u režiji Jagoša Markovića, uvrštena je u program međunarodnog kazališnog festivala BITEF u Beogradu.

Predstava će biti izvedena 20. rujna u Jugoslavenskom dramskom pozorištu. Već sada su sve karte za ovu predstavu rasprodane, navode u riječkom HNK-u.

Ovaj BITEF je 38. po redu a ugled je stekao po stalnom podržavanju novih kazališnih tendencija, te otkrivanju i praćenju posljednjih dometa scenske umjetnosti u svijetu. Na ovogodišnjem BITEF-u, od 15. do 26. rujna će biti izvedeno 15 predstava iz 12 država.

Predstava "Jazz" Filipa Šovagovića, u režiji Ivice Buljana, praizvedena na ovogodišnjem prvom festivalu "Riječke ljetne noći", gostuje na 11. međunarodnom festivalu "Ex Ponto" u Ljubljani. Bit će izvedena 23. rujna u Slovenskom mladinskom gledališču.

U programu ovog festivala od 15. do 27. rujna sudjeluju kazališta iz Hrvatske, Poljske, Srbije i Crne Gore, Ukrajine i Mađarske.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara