Predstavljen program 38. đakovačkih vezova

Na 38. đakovačkim vezovima ove će se godine u Đakovu od 24. lipnja do 4. srpnja okupiti više od četiri tisuće sudionika iz Hrvatske i još 11 zemalja.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković, direktor Turističkog ureda Zvonko Vugrinović i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Mandić predstavili su 11-dnevni program ovogodišnje priredbe koje je pokrovitelj predsjednik Stjepan Mesić.

Po riječima gradonačelnika Vinkovića u ovogodišnjem programu "Vezova" više je od 40 folklornih, gastronomskih, zabavnih, kulturnih i športskih priredaba, a na smotri folklora nastupit će 72 skupine iz Hrvatske i još 11 zemalja s više od 4000 sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Đakovački će vezovi svečano biti otvoreni u petak, 2. srpnja, scenskom slikom "Pavićanske tri kapije" pred katedralom, a završit će u nedjelju, 4. srpnja, navečer tradicionalnim izborom najbolje nošena narodnog ruha i tamburaškim koncertom.

I ove je godine središnja priredba svečani mimohod gradskim ulicama u kojem će nastupiti 45 folklornih skupina i 30 okićenih svatovskih zaprega, rekao je gradonačelnik Zoran Vinković.

(Hina) xsžup yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara