predstavljen program međunarodnih dana jazza i jazz ciklusa "lisinski"

Hrvatsko društvo skladatelja i Jazz klub "Zagreb" predstavili su danas program 5. Jazz ciklusa "Lisinski" i 14. Međunarodnih dana jazza od 12. do 15. listopada, tijekom kojih će u maloj dvorani "Vatroslav Lisinski" nastupiti mnogi priznati europski i svjetski jazz glazbenici.

Na prvom od pet koncerata Jazz ciklusa 9. studenoga nastupit će jedan od vodećih trubača svijeta Claudio Roditi u pratnji dvojice europskih velikana jazza Klausa Ignatzeka i Jean-Louisa Rasinfossea, rekao je na konferenciji za novinare umjetnički direktor Antun Tomislav Šaban.

Sljedeći koncert 22. veljače održat će pijanist Richie Beirach sa svojim austrijskim suradnicima, a 19. ožujka Briselski jazz orkestar kojim će dirigirati vodeća jazza skladateljica današnjice Maria Schneider.

Gonzalo Rubalcaba Cuban Quartet, koji u glazbenom izričaju kombinira jazz, kubansku školu i razne suvremene trendove nastupit će 8. svibnja, dok će 1. lipnja koncert održati poznati jazz klavirist mlađe generacije Jason Moran.

Svi izvođači nastupaju sa svojim stalnim sastavima, a nastupi u Zagrebu vezani su uz njihove europske turneje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sklopu 14. Međunarodnih dana jazza predviđena su četiri koncerta. Na prvom 12. listopada nastupit će big band Hrvatske glazbene mladeži, koji će, uz goste soliste Boška Petrovića, Davora Križića, Ladislava Fidria i druge, izvesti djela hrvatski autora koji su pisali za jazz orkestar.

13. listopada nastupit će ansambl Simone Guiducci, koji će predstaviti univerzalni jezik jazza s prepoznatljivim talijanskim naglaskom. U nastavku večeri nastupit će Soweto Kinch Quartet, orkestar 27-godišnjeg mladića, inače pobjednika prošlogodišnjeg natjecanja na Montreaux jazz festivalu.

Treće večeri Dana jazza - 14. listopada nastupit će austrijski Manfred Paul Weinberger Quintet te jazz glazbenik na harmonici Richard Galliano, dok će 15. listopada koncert održati švedski jaz orkestar Sandviken big band s djelima švedskih autora.

Karte za svih 9 koncerata moći će se nabaviti u pretplati od 1. listopada.

(Hina) xmt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara