Predstavljen program u prigodi obilježavanja Dana grada Zagreba

U PRIGODI Dana grada Zagreba, 31. svibnja, za građane glavnoga grada tijekom ovoga tjedna pripremljen je bogat kulturnozabavni program i druge manifestacije, a bit će proslavljena i 150. obljetnica zagrebačke metropole.

U subotu, 31. svibnja, na svečanoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine, koja počinje u 14 sati, bit će dodijeljene nagrade Grada Zagreba za izuzetna postignuća u znanstvenoj djelatnosti, kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, gospodarstvu, sportu i drugim djelatnostima.

Svečana misa u povodu 150. obljetnice zagrebačke metropolije bit će služena u zagrebačkoj katedrali, a zatim slijedi procesija i polaganje vijenca na Kamenitim vratima u 12,30 sati.

Članica Gradskog poglavarstva zadužena za kulturu Andrea Zlatar na današnjoj konferenciji najavila je da je pripremljeno osam velikih projekata u okviru obilježavanja Dana grada Zagreba.

Zagrepčani će 28. svibnja imati prigodu biti na koncertu Zagrebačke filharmonije s prigodnim repertoarom na Trgu bana Josipa Jelačića u 19,30 sati. Zagrebački će filharmoničari održati koncert i u dvorani "Lisinski" 31. svibnja u 20 sati za uzvanike i goste Grada Zagreba, a njegov je domaćin zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

U povodu dobivanja koncesije Radio 101 na glavnom zagrebačkom trgu 30. svibnja daruje građanima koncert s početkom u 20 sati na kojemu će nastupiti brojni izvođači, među ostalima Cubismo, Psihomodo pop, Let 3, Bolesna braća i Šajeta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, 29. svibnja, u 21 sat bit će otvoreno novouređeno dvorište i predstavljena geološka karta Hrvatske - mozaik s geološkim uzorcima iz svih krajeva Hrvatske, što je jedan od kulturološko najzanimljivijih događaja sezone.

Muzej suvremene umjetnosti priređuje izložbu fotografija Toše Dabca "Zagreb tridesetih" u atriju Gradskog poglavarstva koja će biti svečano otvorena 30. svibnja u 13 sati.

U organizaciji Koncertne direkcije Zagreb, Zagrepčani će moći vidjeti koncert etnoglazbenice Natache Atlas u Tvornici 31. svibnja u 21 sat za koji Grad Zagreb poklanja tisuću ulaznica.

Gradonačelnica Vlasta Pavić će u Arheološkom muzeju 7. lipnja u 12 sati otvoriti stalni postav pretpovijesne zbirke.

U Galeriji grafita Rotor u Savskom gaju od 24. svibnja otvorena je izložba radova zagrebačkih grafitera i ulične hip-hop kulture.

Previđeno je i stotinjak manjih akcija u zagrebačkoj knjižničnoj, muzejskoj i kazališnoj te djelatnosti centara za kulturu, od kojih je dio namijenjen osobama s posebnim potrebama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara