PREDSTAVLJEN VIŠENAMJENSKI ZRAKOPLOV BE-200

Predstavnici ruske korporacije "Irkut" predstavili su danas višenamjenski amfibijski zrakoplov Beriev BE200 predstavnicima nekoliko ministarstava u Vladi RH. L

Nakon upoznavanja s mogućnostima toga zrakoplova, posebice u gašenju požara i izvlačenju ranjenih i stradalih s područja zahvaćenih katastrofama, na području Maslenice i Novigradskog mora predstavljene su mogućnosti toga zrakoplova u konkretnim situacijama gašenja požara.

Na predstavljanju su bili i državni tajnik MORH-a Mate Raboteg, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hidajet Bišćević, zapovjednik Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva i protuzračne obrane general Viktor Koprivnjak, glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin i drugi vladini i zadarski dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je o završnom predstavljanju zrakoplova Beriev BE-200, nakon čega će stručnjaci iz Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova donijeti završno mišljenje i predložiti Vladi moguću nabavu dvaju takvih zrakoplova. "Za sada su dojmovi izvrsni, a reference zrakoplova više su nego prihvatljive", rekao je Bišćević.

Konačnu odluku o nabavi donijet će Vlada. Nabavom dvaju zrakoplova, od kojih svaki vrijedi oko 25 milijuna dolara, Rusija bi podmirila dio klirinškoga duga Republici Hrvatskoj, nepodmirenog još iz doba SSSR-a.

(Hina) ximar yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara