Predstavljena knjiga Anđelka Milardovića "Pod globalnim šeširom"

Nakladnik Centar za politološka istraživanja predstavio je večeras u knjižari Megastore u Zagrebu knjigu ogleda iz politologije i sociologije politike Anđelka Milardovića "Pod globalnim šeširom Društva i države u tranziciji i globalizaciji". L

Knjiga "Pod globalnim šeširom" (328 str.) u četiri temeljna poglavlja obrađuje raskole, usitnjavanje i budućnost Europe kao regije globalnoga sela, tranziciju u regijama globalnoga sela, globalizaciju i "glokalizaciju" (izraz kojim označava globalnu lokalizaciju), sintetički okvir odnosno epilog, trendove i scenarij budućnosti.

Na kraju knjige objavljeni su mali "rječnik globalnoga šešira" i bibliografija.

O knjizi su govorili sociolozi Slavko Kulić, Ivan Rogić i književnica Julijana Matanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Autor nije podlegao apologiji desnog ili lijevog dogmatizma, dogmi o kapitalu i globalizaciji nasilja ovisničkih društava, rekao je Slavko Kulić i dodao kako takva društva koriste silu uvjetovanjem krutih direktiva kao suvremenih oblika staljnizma 21. stoljeće.

Ivan Rogić je rekao da je autor ponudio uvjerljivu analitičku panoramu suvremenih procesa i njihovih međuodnosa. Pritom ima potrebu istaknuti kako se analitička pretraga tranzicije zbiva u okvirima predloška kojeg naziva tranzitologijom, istaknuo je Rogić.

Anđelko Milardović (1956.) je profesor politologije na Hrvatskim studijama. Objavio je više knjiga, a među njima i "Uvod u politologiju".

(Hina) xmk yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara