predstavljena knjiga "Dr. Franjo Tuđman - neoproštena pobjeda"

U Splitu je večeras predstavljena knjiga "Dr. Franjo Tuđman neoproštena pobjeda" koju je objavila Udruga za promicanje hrvatskog identiteta i prosperiteta u povodu 13. obljetnice utemeljenja Republike Hrvatske i 81. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. L

Knjiga je zbornik rasprava sa znanstvenog simpozija "Tuđmanizam i detuđmanizacija", što je održan 7. prosinca 2002. u Zagrebu.

Večerašnje predstavljanje knjige, prvo nakon izlaska iz tiska, proteklo je u razjašnjenjima pojmova "tuđmanizam" i "detuđmanizacija".

Tako je dr. Drago Šimundža kazao kako je pojam "tuđmanizacije" izmišljen, i rabi se s točno određenim ciljem.

A "detuđmanizacija", po ocjeni Drage Šimundže i admirala Davora Domazeta, znači sve ono što je suprotno stoljetnim državotvornim težnjama hrvatskog naroda, i zapravo znači dekroatizaciju države.

Predstavljaći su naglasili kako su u knjizi navedene temeljne odrednice prvog hrvatskog predsjednika, u kojima se obrađuju događaji od 1990. do 1997., a Franjo Tuđman prikazan je prije svega kao državotvorni strateg.

Dodali su kako je dr. Tuđman tvorac nove hrvatske države i takav će ostati u povijesti unatoč svim pokušajima tzv. detuđmanizacije kojoj je, kako su rekli, krajnji cilj da se Hrvatska vrati u blaže ili čvršće odnose u kakvim je bila prije svoje samostalnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Admiral Domazet rekao je kako Hrvatima svjetski moćnici ne žele priznati pobjedu, a kako su korijeni toga u nastojanjima nekih svjetskih čimbenika da Hrvate proglase endemskim nacionalistima, a svaku hrvatsku državotvornu ideju nazovu zločinačkom ideologijom.

Dodao je kako su Hrvati postali primjer za mnoge male narode, i zato nas upravo svijet ne želi na pravi način prihvatiti, nastojeći omalovažiti sve što je postignuto s Tuđmanom na čelu, te da je zato stvorena sintagma "detuđmanizam".

Admir Domazet kazao je također da ono što je Mojsije za izraelski narod to je Franjo Tuđman za Hrvate.

Predsjednik Udruge za promicanje hrvatskog identiteta i prosperiteta Miroslav Tuđman ocijenio je da je sadašnja koalicijska vlast dovela u pitanje gotovo sve što je stvoreno s prvim hrvatskim predsjednikom.

Zapitao je "zašto je hrvatski narod svoju sudbinu prepustio onima koje je", kako je kazao, "otpisao 1990. godine, a koji su svoje sponzore našli u svjetskim globalistima".

(Hina) merc sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara