Predstavljena knjiga Nikole Đuretića "Iskreno vaš... zapisi s otoka"

Knjiga "Iskreno vaš... zapisi s otoka" pisca, prevoditelja i novinara Nikole Đuretića u nakladi Sveučilišne knjižare u Zagrebu predstavljena je danas na tribini Društva hrvatskih književnika.

Jedan od predstavljača knjige Igor Mrduljaš je istaknuo da je autor radeći kao novinar BBC-a u Londonu, od 1978. do 1999., iznio dnevno-kroničarske zapise s početka rata u Hrvatskoj.

Đuretić je analizirao britanske vanjskopolitičke odnose prema bivšoj Jugoslaviji i zemljama sljednicama s naglaskom na analizu izvješćivanja Hrvatskoj nesklonih britanskih medija o ratovima u Hrvatskoj i BiH, naglasio je Mrduljaš.

Djelo sadrži i pisma što ih je autor tijekom dužeg razdoblja pod pseudonimom slao na brojne britanske adrese, premijeru Johnu Majoru, zastupnicima u britanskom parlamentu te uredništvima vodećih britanskih tiskovnih i elektroničkih medija.

Mrduljaš je zaključio da tako servirane brojne povijesne neistine i dezinformacije britanskom javnom mnijenju s početka devedesetih godina utječu i na njihov današnji odnos prema ulasku Hrvatske u EU.

O knjizi je govorio urednik Damir Mikuličić te autor koji je pročitao nekoliko pisama iz knjige.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara