PREDSTAVLJENA KNJIGA O BORAVKU DALAJ-LAME U HRVATSKOJ

Knjiga "Dalajlama u Hrvatskoj", kronika posjeta duhovnog vođe tibetske budističke zajednice, predstavljena je danas u Kulturnoinformativnom centru u Zagrebu. L

Dalaj-lama XIV. Tenzin Gyatso boravio je u Hrvatskoj od 6. do 9. srpnja 2002. Bio je u Zagrebu i Splitu, gdje je razgledao, među ostalim, zagrebačku katedralu i crkvu sv. Dujma.

Knjiga u izdanju Hrvatske Paneuropske unije, tekstovima i fotografijama podsjeća na dalaj-lamin posjet Hrvatskoj, kad se susreo s brojnim štovateljima i crkvenim dužnosnicima, a privatno i s nekim državnim dužnosnicima.

Uz kroniku njegova boravka, u knjizi su objavljena predavanja "Etika za novo tisućljeće", koje je održao u Domu sportova, i "Budistički pristup međureligijskom dijalogu", koje je održao na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Svi tekstovi u knjizi prevedeni su na engleski jezik.

Posjet dalaj-lame bio je nesvakidašnji događaj u obzoru međureligijskog dijaloga te izazov i poticaj našoj ljudskoj i etičkoj svijesti, ocijenjeno je na predstavljanju knjige.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekan Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove u Zagrebu Anto Mišić govorio je o nužnosti i važnosti međureligijskog dijaloga u etičkom, političkom i ekološkom smislu, a Milka Jauk-Pinhak s Odsjeka za orijentalne studije Filozofskoga fakulteta u Zagrebu o budizmu kojeg predstavlja dalaj-lama.

Knjigu je predstavio i urednik akademik Mislav Ježić, počasni predsjednik Hrvatske Paneuropske unije.

Organizatori dalaj-lamina posjeta Zagrebu bila je Hrvatska Paneuropska unija, a u Splitu Udruga za potporu Tibetu.

(Hina) ag jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara