Predstavljena knjiga poezije "Između dviju udobnosti" S. Begovića

KNJIGA poezije "Između dviju udobnosti", sedma zbirka Seada Begovića, predstavljena je danas u Društvu hrvatskih književnika, koje je knjigu objavilo.

Knjiga donosi 32 pjesme, podijeljene u pet ciklusa - "Nabodeni kukac", "Ljubav u oskvrnjenom šumarku", "U samici", "Obris književnosti" i "Žeđ za svjetlošću".

Temeljna značajka Begovićevih pjesama je uspostavljanje dijaloga trpkogorkog subjekta prema imaginarnom svijetu koji je izgubio ljubav prema bližnjemu, rekao je akademik Ante Stamać.

Nazvavši Begovićev opus "pjesništvom unutarnjeg dijaloga" Stamać je ocijenio da se autor stilski izdiže od suvremenog pjesništva "koje je potonulo u apsolutni subjektivizam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Književni kritičar Nikica Petrak pjesme Begovića, kojeg naziva "čistim liričarem", vidi kao "snažno nježne". Od početaka pjesničke karijere prije dvadesetak godina Begović sa stvarima razgovara s nježnošću, što se prepoznaje i u njegovoj novoj knjizi, napomenuo je Petrak.

Sead Begović (Zagreb, 1954.) piše pjesme, priče i književnu kritiku. Pjesme su mu prevođene na desetak stranih jezika. Od 1979. do danas objavio je knjige pjesama "Vođenje pjesme", "Nad pjesmama", "Ostavljam trag", "Bad Blue Boys" i "Nova kuća" te knjigu kritika "Književna otkrivanja".

Autor je na promociji čitao pjesme iz svoje najnovije knjige.

(Hina) ag az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara