Predstavljena studija izgradnje vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije

Hrvatske vode predstavile su danas u Vinkovcima investicijsku studiju vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije, koju je izradio zagrebački "Hidroprojekting".

Vrijednost tog projekta, kojim bi se povezali vodoopskrbni sustavi Vukovarsko-srijemske, Osiječko-baranjske i Brodsko-posavske županije, je oko 600 milijuna kuna, rekao je predstavljajući studiju direktor vodnog područja rijeke Save, Nedjeljko Šimundić.

Izgradnja vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije trajala bi oko sedam godina i njime bi se racionalizirali troškovi vodoopskrbe i istodobno dobilo integralno rješenje vodoopskrbe toga prostora.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, govoreći o značaju tog projekta istaknuo je nužnost njegova podizanja na državni nivo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od Vlade RH ćemo zahtijevati da se ovaj projekt stavi u sam vrh prioriteta za istočnu Slavoniju, te da se iznađu sredstva za podršku ovom projektu", rekao je dodajući kako su neki dijelovi budućeg jedinstvenog istočnoslavonskog vodoopskrbnog sustava građeni prošlih godina, te bi se radovi sada samo nastavili.

"Očekujem da bi prva faza radova bila izgradnja spojnog cjevovoda Babina Greda-županjski ipsilon", rekao je Šafer.

Predstavljanju investicijske studije vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije nazočni su bili i osiječko-baranjski i brodsko-posavski župani Zdravko Bosančić i Mato Dorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara