Predstavljena web televizija Hrvatskoga bloka

JUČER je u prostorijama središnjice Hrvatskoga bloka u Zagrebu predstavljen je projekt stranačke web televizije, prvi takav projekt u Hrvatskoj.

Projekt je, zbog odsutnosti glasnogovornika Hrvatskoga bloka Krunoslava Gašparića, predstavio predsjednik Mladeži Tomislav Đonlić, koji je istaknuo da se web televizija pokreće radi što boljega povezivanja i informiranja članstva i simpatizera Stranke iz cijeloga svijeta.

O tehničkim odlikama projekta govorio je voditelj marketinga tvrtke Netcro Communications Zdenko Sabljić. «Osobito nam je zadovoljstvo što je ovakav projekt, pionirski posao u Hrvatskoj, pokrenula jedna politička stranka koja ima mnogo mladih ljudi u svome članstvu i stranka koja želi poticati informatizaciju društva u Hrvatskoj» - naglasio je Sabljić. Netcro Communications, kompanija koja stoji iza ovoga projekta, specijalizirana je za web hosting i web rješenja, a ima sjedište u Dallasu (SAD) i područni ured u Zagrebu.

U njihovu timu su stručnjaci koji su sudjelovali u projektima izgradnje informatičke strukture velikih televizijskih kuća u Americi, kao što je KXTX 39 (najveća komercijalna televizija u Texasu), Asteca America.

Web televizija Hrvatskoga bloka ponuđena je na adresi www.hb-television.com. Televizija se sastoji se od simulacije programa uživo, koji se vrti u 24-satnom ciklusu, a moguće je pogledati i posebne priloge koji su ponuđeni preko linkova. U tehničkom smislu za projektnu podršku koristi se platforma Windows 2003 server na Compaq ProLiant-u.

Posjetitelje koji se spajaju modemskim ulazom molimo za strpljenje i razumijevanje, jer će se program sporije učitavati što se posebno odnosi na linkove.

Web televizija Hrvatskoga bloka nudit će prije svega sadržaje koji su bitni u predizbornoj kampanji, uključujući video praćenje predizbornih skupova, press konferencija, tribina, reklamne radijske i tv spotove itd.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara