Predstavljeni kandidati DC-a za lokalne izbore u Metkoviću

Predsjednik Županijskog odbora Demokratskog centra (DC) Dubrovačkoneretvanske županije Nikola Obuljen i nositelj liste DCa na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Metkovića Pero Jerković predstavili su danas u Metkoviću svoje kandidate i programe oporavka metkovskog gospodarstva.

Predsjednik županijskog DC-a podupro je DC-ovu listu za izvanredne izbore u Metkoviću, istaknuvši sposobnost i znanje svih kandidata koji, kako je kazao, "mogu voditi grad Metković puno bolje nego dosadašnja gradska uprava".

Nositelj liste Pero Jerković kazao je da je na listi pet nestranačkih osoba, a da su DC-ove programske odrednice - odbaciti predloženu trasu metkovske obilaznice, urediti parkiralaište za vozila u gradu, provesti denacionalizaciju, unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju i osigurati egzistenciju metkovskih športskih klubova i udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvanredni izbori za Gradsko vijeće održat će se 3. listopada, nakon što je Vlada raspustila metkovsko Gradsko vijeće 30. lipnja i imenovala povjerenika Ivicu Vidovića.

Većinu u Gradskom vijeću do kolovoza 2003. imao je HDZ, kada su desetorica vijećnika i gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo izbačeni iz stranke. Tih deset vijećnika s Gabrićem na čelu tada su prešli u nezavisne vijećnike te je Vijeće djelovalo do Vladine odluke o raspuštanju, u lipnju ove godine.

(Hina) xtc ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara