Predstavljeni rezultati natječaja za idejno rješenje poslovnog bloka Croatia osiguranja

Vodeći hrvatski osiguravatelj Croatia origuranje predstavio je danas rezultate natječaja za idejno rješenje poslovnog kompleksa "Branimirova Domagojeva Kneza Borne Erdoedyeva", na kojem je prvonagrađen rad arhitekta Marijana Turkulina i suradnika.

Natječaj za idejno rješenje kompleksa raspisala je osiguravateljska kuća Croatia osiguranje, ujedno i vlasnik zemljišta i ulagač projekta, a organizator natječaja bila je zagrebačka tvrtka Adriainvest Inženjering. Najbolji rad odabran je na sjednici Ocjenjivačkog suda 21. siječnja ove godine, a prispjelo je ukupno pet radova priznatih hrvatskih arhitekata. Prvu nagradu osvojio je rad arhitekta Turkulina i suradnika, koji je i autor idejnog rješenja Sheraton Zagreb hotela.

Član Uprave Croatia osiguranja Ivan Modrić kazao je da su u izgradnju tog kompleksa do sada uložili oko 80 milijuna kuna sa zemljišnim radovima, troškovima lokacijskih dozvola i komunalnim troškovima, a cijeli kompleks vrijedi 200 do 250 milijuna kuna, čemu treba pridodati i do sada uloženih 80 milijuna kuna. Modrić je kazao da bi u travnju trebalo izabrati izvođače radova, gradnja bi trebala početi u kolovozu ove godine, a rok za završetak poslovnog kompleksa je 24 mjeseca, počevši od danas.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući poslovni kompleks će s prizemljem i pet katova obuhvaća oko 10.000 četvornih metara prostora. Ulagač je dobio rješenje za izgradnju oko 27.500 četvornih metara bruto nadzemne i oko 18.000 četvornih metara podzemne površine. Kompleks se se sastojati od poslovnih prostora, stambenih dijelova, apartmanskog hotela za starije osobe i dvaju podruma s oko 500 parkirališnih mjesta. U prizemlju će biti lokali više namjene, pješački će prolaz biti sastavni dio pješačke zone među blokovima od Branimirove do Ulice kneza Borne, s četirima zelenim trgovima.

(Hina)nz vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara