predstavljeno novo studentsko glasilo u zagrebu

"Studentski magazin", novo glasilo studenata zagrebačkoga Sveučilišta predstavljeno je u večeras u Zagrebu na Fakultetu računarstva i elektrotehnike.

Na 56 mahom crno-bijelih stranica formata A-4 donosi desetke tema podijeljenih u šest rubrika: politika, gospodarstvo, znanost i tehnologija, društvo, kultura te zabava.

Dobro ispunjenu dvoranu fakulteta pozdravili su voditelji redakcije, a potom "Studentskom magazinu" dug život i mnoštvo dobrih tema zaželjeli potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva Milka Gamza, koja je ispričala izostanak bolesnog predsjednika Dragutina Lučića, i književnik Borivoj Radaković.

Glavni urednik Nebojša Lujanović rekao je da je namjera bila pokrenuti mali studentski časopis kakvih ima tridesetak na Sveučilištu, ali da je "naletio na nekoliko neumjerenih ljudi" koji su "do ovoga doveli". Tako, "Studentski magazin" će nastojati zadovoljiti stvarne potrebe studenata cijelog Sveučilišta iako mu je formalni izdavač Klub studenata psihologije zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izlazit će, kako je rekao, "barem jedno mjesečno", financira ga najviše Ministarstvo znanosti i tehnologije, te drugi izvori "od vrata do vrata".

Cijena naklade prvog broja od pet tisuća primjeraka iznosi oko 30 tisuća kuna.(Hina) iluc jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara